DDJ& - November Music | Artistiek Directeur
Overslaan naar content

November Music | Den Bosch

 • 's-Hertogenbosch
€ 5.403 - € 5.403 per maanddirectie

Over de organisatie en deze functie

November Music is op zoek naar een

Artistiek Directeur

(32 uur) (m/v/x)


Ben jij een gedreven muziekkenner met een scherp oor voor vernieuwing? Als onze Artistiek Directeur geef jij leiding aan ons artistieke team en creatieve gemeenschap. Ontdek en ondersteun talent, en realiseer met ons team en partners grote ambities.Over onze organisatie

November Music, een tiendaags festival voor avontuurlijke muziekliefhebbers, brengt jaarlijks eigenzinnige en vooruitstrevende makers van over de hele wereld samen. De organisatie, opgericht in 1993, heeft zich ontwikkeld tot het belangrijkste internationale festival voor hedendaagse muziek in Nederland. Sinds 2021 hoort daar ook het FAQ Festival voor elektronische nieuwe muziek bij. Verspreid over diverse locaties in Den Bosch biedt November Music een eclectische mix van moderne gecomponeerde muziek, jazz, new world music, muziektheater, pop en grensverleggende genres.


Het festivalcentrum bevindt zich in de Verkadefabriek, een bruisende plek met sterke lokale banden die als inspiratie dienen. Tegelijkertijd omarmt het festival internationale samenwerkingen met vooraanstaande festivals en organisaties, zoals Sounds Now, waardoor de diversiteit van nieuwe muziek in Europa wordt gestimuleerd. November Music fungeert als een ontmoetingsplaats waar makers worden aangemoedigd om nieuwe, eigen wegen te verkennen, ver verwijderd van de conventionele mainstream.


Naast het jaarlijkse festival organiseert November Music ook buiten de festivaldagen concerten onder de noemer November Music on Tour en participeert het in educatieve activiteiten. Talentontwikkeling staat hoog op de agenda, met betrokkenheid bij Music Hub Brabant en Rizoom, waar jonge makers worden ondersteund met coaching, netwerkvorming en de ontwikkeling van producties. Het festival opent de deuren voor Nederlandse en internationale top- en mid-career makers, met een diverse line-up van concerten en projecten. Het biedt niet alleen een podium voor gevestigde namen, maar ook voor opkomend talent, waarbij hun streven naar vernieuwing, en diversiteit centraal staat. November Music staat niet alleen voor een jaarlijks muzikaal hoogtepunt maar is ook toegewijd aan het stimuleren van artistieke groei en talentontwikkeling binnen de wereld van hedendaagse muziek.

Over jou


Over deze functie

Met het vertrek van onze toegewijde artistiek directeur en architect van ons artistieke erfgoed, ontstaat er binnen onze huidige koers een kans voor nieuwe werkwijzen en initiatieven. Je bent samen met de zakelijk directeur de drijvende kracht achter ons festival en bouwt voort op een stevig inhoudelijk fundament.

Aan de ene kant zoeken we iemand met sterke inhoudelijke muziekkennis en ervaring in het veld, die de diversiteit van muzikale stromingen begrijpt en kan integreren in het festivalprogramma. Aan de andere kant zoeken we een persoon die uitblinkt in teammanagement en het versterken van menselijk potentieel, die een inspirerende werkomgeving kan creëren waarin teamleden hun volledige potentieel kunnen benutten en effectief kunnen samenwerken. Hoewel je je dus verhoudt tot onze huidige ambities en ons meest recente beleidsplan, is er binnen deze rol is voldoende ruimte voor jouw eigen visie en creatieve aanpak om het festival verder te laten groeien en bloeien.


Jouw Verantwoordelijkheden:

 • Strategisch leiderschap: Samen met de zakelijk directeur ontwikkel je de strategie en het beleid van November Music. Jouw artistieke visie zal de rode draad vormen voor ons toekomstige succes en positionering. Daarin ben je een inspirator voor het team, help je individuele potentie en onderlinge samenwerking te ontwikkelen.
 • Externe vertegenwoordiging: Als ambassadeur van November Music vertegenwoordig je de stichting extern. Je bouwt voort op bestaande relaties, maar initieert ook nieuwe samenwerkingen met makers, musici en organisaties op internationaal, nationaal en regionaal niveau.
 • Talentontwikkeling: Een essentieel onderdeel van jouw rol is het ontdekken, selecteren en coachen van talenten. Zo draag je bij aan de groei en vernieuwing van de hedendaagse muziekscene, zowel binnen als buiten Nederland.
 • Budgetbeheer en programma: Je beheert het artistieke budget en bent eindverantwoordelijk voor het festivalprogramma. Samen met programmeurs en curatoren zorg je voor een eclectische mix van hedendaagse gecomponeerde muziek, jazz, new world music, muziektheater en grensverleggende genres.
 • Samenwerking en netwerken: Je initieert en begeleidt artistieke samenwerkingen, zowel nationaal als internationaal.


November Music is een BIS-instelling en werkt met een kleine staf van toegewijde freelancers. De stichting kent vijf bestuurders en een tweekoppige directie. Het bestuursmodel is in transitie naar een raad van toezicht.


Wie zoeken wij?


Onze nieuwe Artistiek Directeur is een inspirerend leider met een grote affiniteit voor vernieuwing binnen de hedendaagse muziekscene. Met jouw scherp inzicht in de strategie en het beleid van November Music ben je in staat om het huidige succes voort te zetten, nieuwe perspectieven daaraan toe te voegen en te bouwen aan een solide toekomst. Je bent een motivator voor het team en weet individueel potentieel te stimuleren en samenwerking te bevorderen. Jouw ondernemende aanpak en creatieve denkwijze stellen je in staat om nieuwe kansen te verkennen en de organisatie voortdurend te laten groeien.


Daarbij horen volgens ons de volgende vaardigheden:

 • Je hebt een brede artistieke visie en weet deze omzetten in een heldere strategie voor het festival. Zo weet je jouw nieuwe perspectief optimaal te verbinden aan onze huidige opdracht en de stad.
 • Je bent een inspirerend leider, je weet professionals te motiveren en een cultuur van samenwerking te bevorderen, waarbij je talent ontdekt, selecteert en coacht;
 • Je bent communicatief sterk en vertegenwoordigt November Music bij diverse interne en externe belanghebbenden -zowel nationaal als internationaal;
 • Je hebt oog voor detail en een goed gevoel voor tekst en taal;
 • Je hebt voldoende kennis van financiële aspecten zoals budgetbeheer en bent in staat om het artistieke budget te beheren en verantwoording af te leggen over het festivalprogramma;
 • Je bent bereid je actief te verbinden met de regio;


Inhoudelijke kennis van nieuwe muziek is van belang. Ervaring in de podiumkunsten als maker en kennis van productie en uitvoering zijn echter geen vereisten. Ze kunnen wel een groot voordeel zijn in deze rol.


Herken jij jezelf in deze vaardigheden? Dan zijn wij op zoek naar jou!Wat hebben wij je te bieden?

We vragen niet alleen wat van je, maar we hebben ook écht iets te bieden. Om te beginnen, een salaris in schaal 11 van de CAO voor Sociaal Werk. Dat betekent 5.403 euro bruto per maand bij een 32-urige werkweek, plus 8 procent vakantietoeslag per jaar. We stellen ons bovendien flexibel op ten aan zien van het aantal uren en de verdeling daarvan per periode. Verder hoort bij ons aanbod een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden.


We willen een goede werkgever zijn en daarom mag je vertrouwen op:

 • Een veilige omgeving en informele werksfeer;
 • Tijd en budget voor jouw persoonlijke ontwikkeling;
 • De mogelijkheid om af en toe thuis te werken en een budget om jouw thuiswerkplek zo fijn mogelijk te maken;
 • Een fijne werkplek in Verkadefabriek


Wij geloven in de kracht van meerstemmigheid, ook in ons personeelsbestand en zijn daarom op zoek naar mensen met een diversiteit aan achtergronden en ervaringen om gezamenlijk een sterk team te kunnen vormen. Wil je meer informatie over onze organisatie? Kijk dan op: novembermusic.net/about


Solliciteren?


Ben je enthousiast over deze vacature en herken je jezelf in wie wij zoeken? Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren. De headhunters en recruiters van DDJ& begeleiden deze procedure en zijn ook verantwoordelijk voor de eerste screening. Wij streven met hen naar een zo eerlijk mogelijke beoordeling en gelijke kansen voor iedereen. Dat is ook de reden dat we kandidaten geen motivatiebrief vragen te schrijven, maar in plaats daarvan enkele praktijkvragen voorleggen.


Klik op de sollicitatiebutton, upload je CV en je antwoorden op de vragen vóór donderdag 2 mei 2024. We zijn benieuwd naar je ideeën en aanpak. Mocht je worden uitgenodigd voor een kennismaking met de sollicitatiecommissie, noteer dan alvast deze momenten voor de beide gespreksrondes: donderdag 16 mei en woensdag 22 mei 2024. We hopen 1 juli, en uiterlijk 1 augustus onze nieuwe collega te mogen begroeten.Details

 • 's-Hertogenbosch
€ 5.403 - € 5.403 per maand
directie

of

Apply with Linkedin onbeschikbaar

Details

 • 's-Hertogenbosch
€ 5.403 - € 5.403 per maand
directie

Opportunities

November Music | Den Bosch
 • 's-Hertogenbosch, Nederland
€ 5.403 - € 5.403 per maand
Stadsschouwburg en PHIL Haarlem | Financieel Directeur
 • Haarlem, Nederland
€ 7.000 - € 10.000 per maand
AFK | Manager Financiën & Bedrijfsvoering
 • Amsterdam, Nederland
€ 7.325 per maand