Skip to content

Een nieuwe manier van recruiting

Onze missie is om de status quo van recruitment voor culturele organisaties te veranderen, door verder te kijken dan de usual suspects. Wij zien besturen en teams graag bloeien door een sterke diversiteit aan achtergronden, netwerken, culturen en ideeën.

We helpen organisaties hun volledige potentieel te herkennen en ontplooien. Hiermee willen we bijdragen aan een meer inclusieve en sterkere sector als geheel.

De DDJ& procedure

Solliciteren

Als je solliciteert op een vacature via DDJ& dan hoef je geen motivatiebrief te schrijven. In plaats daarvan stellen we je enkele vragen. Deze vragen verschillen per functie en opdrachtgever. Je kunt ze altijd van te voren al even bekijken. Doe dat dus vooral. We vragen we wel je cv te uploaden.

Screening

Nu gaan wij aan de slag. We lezen je antwoorden aandachtig en proberen in te schatten of je een match bent met de functie en de verwachtingen van de opdrachtgever.

Kennismaking

Kandidaten die de screening succesvol hebben doorlopen, worden uitgenodigd voor een (virtuele)kennismaking met een van onze recruiters. In een gesprek van ongeveer 30 minuten hebben we het over je motivatie, we nemen je antwoorden door en jij bent in de gelegenheid vragen te stellen over de functie en de procedure.

Longlist

Kandidaten die het best passen bij het gewenste functieprofiel en kandidaten die op een andere manier uitblinken, presenteren we in een longlist aan de opdrachtgever.

Shortlist

Uiteindelijk maken we in overleg met de opdrachtgever een shortlist. Dit zijn meestal zo'n vijf kandidaten, die qua profiel verschillen van elkaar. Deze kandidaten worden uitgenodigd voor een eerste interview. Meestal volgt nog een tweede ronde en vervolgens ook soms een assessment. Ook dit wisselt per functie en opdrachtgever.

Benoeming

Kandidaat benoemd, missie geslaagd. De beste kandidaat voor onze opdrachtgever is idealiter ook iemand die in deze functie het verschil kan maken voor de sector.

DDJ& de praktijk

Voor Kunstmuseum M. (Almere) hielp DDJ& bij de werving en selectie van maar liefst zeven nieuwe toezichthouders.

Ben jij ook bereid verder te kijken dan de usual suspects?

Team DDJ&

Ayla Bellekom

Office Manager

Roy Cremers

Senior Recruitment Consultant

Smita James

Content creator

Bram De Jaeger

Directeur en Senior Recruitment Consultant

Sze Man Ho

Research Consultant

Nikta Kafai Rad

Recruitment Consultant

Naomi Wills

Senior Recruitment Consultant

Jo-Ann With

Sourcing Consultant

Een betere wereld

We doen dingen graag anders. Daarom zijn wij in 2018 onderdeel geworden van de B Corp beweging. B Corps zijn bedrijven die de kracht van ondernemen gebruiken om maatschappelijke problemen op te lossen. Ze brengen doel en winst in evenwicht door rekening te houden met de impact van hun beslissingen op hun werknemers, klanten, leveranciers, de gemeenschap en de natuur.

DDJ& Certified B Corp

Contact

Heb je vragen over onze werkwijze, een specifieke vacature of procedure: neem gerust contact op.

Telefonisch: NL +316 3033 9315 UK +44 7730 375 218 E-mail: opportunities@dixon-dejaeger.com