Overslaan naar content

Stichting Sonsbeek | Directeur-bestuurder

Arnhem€ 5.000 - € 7.000 per maanddirectie

Over de organisatie en deze functie

Stichting Sonsbeek zoekt een

Directeur-bestuurder 

(circa 24 uur per week) 


Iemand die beschikt over visie en ondernemersvaardigheden met een sterk trackrecord in de hedendaagse kunstsector en ervaring in het betrekken van een breed publiek.Over Sonsbeek 

De Sonsbeek tentoonstelling, geïnitieerd in 1949 als wederopbouwproject na de Tweede Wereldoorlog, maakt zich nu op voor haar 13e editie in 2025. Bekend als een baanbrekende manifestatie voor kunst in de openbare ruimte, heeft Sonsbeek zowel nationaal als internationaal een prominente naam opgebouwd. Iconische edities werden samengesteld door toonaangevende curatoren zoals Wim Beeren, Saskia Bos, Valery Smith, Jan Hoet, Anna Tilroe en ruangrupa. Het meest recente programma, sonsbeek 20→24 ‘Force Times Distance’, onder leiding van Bonaventure Soh Bejeng Ndikung, heeft deze erfenis voortgezet. 


Sonsbeek bevindt zich momenteel in een transitiefase. Sinds vorig jaar is de stichting weer zelfstandig en heeft een nieuw gevormde Raad van Toezicht* een kwartiermaker aangesteld. Deze kwartiermaker is bezig met het ontwikkelen van een nieuwe identiteit en visie voor Sonsbeek, die begin maart wordt opgeleverd. Dit vormt het fundament waarop de nieuwe directeur-bestuurder zal voortbouwen, te beginnen met de 13e editie in 2025.

De rol van de directeur-bestuurder 

Als directeur-bestuurder van Sonsbeek ben je verantwoordelijk voor het leiden van deze gerenommeerde kunstmanifestatie naar een nieuw tijdperk. Je taken omvatten:

  • Het (door)ontwikkelen en realiseren van een strategische en duurzame visie voor de organisatie.
  • Het waarborgen van de financiële gezondheid en het genereren van fondsen.
  • Het samenbrengen, begeleiden en inspireren van een creatief en toegewijd team.
  • Het onderhouden en uitbreiden van nationale en internationale netwerken.
  • Het bevorderen van innovatie en diversiteit binnen de organisatie en programmering.

De uitdaging 

Je belangrijkste uitdaging op de korte termijn is het realiseren van de Sonsbeek 2025 editie, waarbij je niet alleen zorgt voor een succesvolle manifestatie maar ook de basis legt voor toekomstige edities. Dit vereist een balans tussen respect voor de rijke geschiedenis van Sonsbeek en het introduceren van vernieuwende en duurzame praktijken. Vanuit onze founding partner Gemeente Arnhem is reeds steun uitgesproken voor deze editie, aan jou de taak om tot een realistisch en haalbaar voorstel te komen.

---

*Raad van Toezicht Stichting Sonsbeek
Edwin Jacobs
(voorzitter)
Joop Bergevoet
Anneliek Sijbrandij
Frank Hemeltjen

Vacant

Over jou

Wat neem je mee?

Onze ideale kandidaat beschikt over visie en ondernemersvaardigheden en heeft een sterk trackrecord in de hedendaagse kunstsector en ervaring met het betrekken van een breed publiek. Je bent gewend om onder druk te werken en complexe kwesties aan te pakken, en tegelijkertijd een prettige leidinggevende, fijne collega en samenwerkingspartner te zijn. We zoeken een kandidaat die de waarde van meerstemmigheid begrijpt en zich inzet voor het integreren van diverse perspectieven en stemmen in programma en organisatie. Je hebt uitgebreide kennis van hedendaagse kunst, met name in de context van de openbare ruimte, en beschikt over een relevant netwerk in deze sector. Daarnaast ben je in staat om een programma te ontwikkelen dat artistieke kwaliteit en economische levensvatbaarheid in evenwicht brengt, en heb je ervaring met fondsenwerving en inkomstengeneratie.


Wat hebben wij je te bieden?

  • Een kans om de toekomst van Sonsbeek vorm te geven en leiding te geven aan de komende edities;
  • Een aanstelling in loondienst voor 1 jaar met de intentie tot verlenging en met flexibele inzet van uren. Voor nu is uitgegaan van gemiddeld 0,6fte (24 uur); 
  • Salaris conform de richtlijn presentatie-instellingen voor beeldende kunst, directieniveau (€5K - €7K bruto bij voltijd).


Solliciteren

Ben je enthousiast over deze rol en zie je jezelf als onze nieuwe directeur-bestuurder? Wij nodigen je van harte uit om te solliciteren. De headhunters en recruiters van DDJ& begeleiden deze procedure en zijn verantwoordelijk voor de eerste screening. Wij streven naar een eerlijke beoordeling en gelijke kansen voor iedereen. Daarom vragen we geen motivatiebrief, maar zijn we benieuwd naar je antwoorden op enkele praktijkgerichte vragen.


Upload je CV en je antwoorden op de vragen uiterlijk zondag 18 februari 2024 via de sollicitatiebutton. We zijn benieuwd naar je ideeën en aanpak. Als je wordt uitgenodigd voor een kennismaking, noteer dan alvast vrijdag 1 maart en donderdagmiddag 14 maart 2024 voor de interviewrondes in Arnhem. Heb je inhoudelijke vragen, plan dan een korte belafspraak in met Roy Cremers, recruitment consultant via: planner Roy Cremers


We kijken uit naar jouw bijdrage aan de toekomst van Sonsbeek en zijn benieuwd naar jouw visie en aanpak! 

Details

Arnhem
€ 5.000 - € 7.000 per maand
directie

of

Apply with Linkedin onbeschikbaar

Opportunities

Imagine IC | Business ManagerAmsterdam, Nederland€ 3.563 - € 4.073 per maand
Cineville | Algemeen DirecteurAmsterdam, Nederland€ 5.769 - € 8.077 per maand
Museon-Omniversum | Manager bedrijfsvoeringDen Haag, Nederland€ 4.556 - € 6.527 per maand
Go Short | Algemeen DirecteurNijmegen, Nederland€ 4.915 - € 6.110 per maand