Skip to content

Museum Prinsenhof Delft | zakelijk leider

Delft, Zuid-Holland, Nederland€ 6.470 per maandManagement

Over de organisatie en deze functie


Museum Prinsenhof Delft is per direct op zoek naar een

zakelijk leider (1 fte)

Iemand met financiële expertise en organisatietalent die het managementteam versterkt en samen met ons bouwt aan het nieuwe museum.


Over onze organisatie

Museum Prinsenhof Delft is een museum van nationale betekenis en deelt, verrijkt en bewaart haar bijzondere Delftse collectie met een zo divers mogelijk publiek. De bijzondere geschiedenis van het gebouw – het Prinsenhof – en de betekenisvolle verhalen over kunst, cultuur en geschiedenis versterken elkaar en zijn eigentijds en onderscheidend. Daarmee inspireren en verbinden we de inwoners van Delft en onze (inter)nationale bezoekers.


De wereld van vandaag is permanent in beweging. Kunst, cultuur en geschiedenis helpen ons om de wereld om ons heen te begrijpen. Delft is een open, compacte, herkenbare stad met eigenzinnige mensen en een internationale reputatie van innovatie. De fascinerende en permanente wisselwerking tussen Delft en de wereld is voor Museum Prinsenhof Delft het programmatische vertrekpunt. Met onze vaste presentaties, tijdelijke tentoonstellingen, publieksprogrammering en het unieke monumentale gebouw willen we onze bezoekers inspireren en verbinden. We doen dat niet alleen vóór, maar ook mét het publiek, vanuit de wens om nieuwe perspectieven te bieden en meerstemmigheid te laten klinken. En zo willen wij bijdragen aan de identiteit en aantrekkingskracht van de stad Delft.


In de nabije toekomst vindt er een verbouwing plaats in het Museum Prinsenhof Delft. Een spannende periode staat ons te wachten, waarin we tijdelijk de deuren sluiten maar toch allesbehalve stil zullen zitten. De nieuwe zakelijk leider krijgt dan ook direct de belangrijke verantwoordelijkheid om deze fase operationeel in goede banen te leiden. Na de verbouwing staat er een nieuw museum. Niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk. We versterken onze positionering, aantrekkingskracht en zichtbaarheid zodat we een groter en breder publiek aantrekken. Deze strategische herpositionering is een belangrijke taak voor het managementteam.

Over jou

Over deze functie

Kwaliteit, ambitie en slagkracht kenmerken de huidige organisatie. Wij zijn bezig met een grote kwaliteitsslag, zowel inhoudelijk als met betrekking tot bedrijfsvoering. Ook staan we zoals hierboven vermeld voor een grootscheepse restauratie en renovatie van het museum. Jij bent als onze nieuwe zakelijk leider hierin een belangrijke schakel. Je rapporteert aan onze algemeen directeur en hebt -als gelijkwaardig onderdeel van het managementteam- een gedeelde verantwoordelijkheid voor de begeleiding van deze verbouwing. Jij weet namelijk wat er nodig is om de bouw succesvol te laten verlopen en bewaakt financiële en facilitaire kaders.


Deze nieuwe functie vloeit voort uit die van Hoofd Bedrijfsvoering. De volledige portefeuille omvat financiën, horeca, HR, ICT en facilitair; waaronder gebouwbeheer, installaties en beveiliging vallen. Ten opzichte van die oorspronkelijke rol is het takenpakket verbreed en is er bovendien speciale behoefte aan organisatietalent en strategie. Als zakelijk leider geef je namelijk mede vorm aan onze ambities voor de toekomst.


Je maakt belangrijke keuzes op het gebied van facilitaire diensten, horeca en beveiliging en zorgt dat deze succesvol worden doorgevoerd. Ook zoek je de verbinding tussen vast personeel en vrijwilligers, die zich vol overgave inzetten voor het museum. Jij bent het financiële geweten binnen de organisatie en zet een nieuwe strategie uit voor onder andere commerciële evenementen en verhuur. Wat is ervoor nodig om de financiële huishouding op peil te houden? Hoe kunnen we gerichte investeringen doen om de ambitieuze plannen van het museum te verwezenlijken? Welke commerciële kansen liggen er in de stad en daarbuiten? Dit alles vraag om een groot organisatietalent, sociale voelsprieten, samenwerking en zeker ook om ondernemerschap.


Wie zoeken wij?

Als zakelijk leider binnen het museum ben je verantwoordelijk voor onze bedrijfsvoering en financiële kaders en geef je structuur aan onderlinge samenwerking en verdere professionalisering. Deze vacature vraagt om iemand die vooruitkijkt, weloverwogen beslissingen neemt en vertrouwen geeft in de belangrijkste stappen van onze organisatorische uitvoering. Bovendien onderhoudt de zakelijk leider belangrijke zakelijke contacten met de Gemeente Delft.


Persoonlijke kwaliteiten:

 • Je bent analytisch sterk, een positief-kritische denker en weet tegelijkertijd van aanpakken;
 • Je bent hands-on, besluitvaardig en resultaatgericht;
 • Je hebt oog voor efficiëntie en procesverbetering;
 • Je hebt een verbindende aanpak en kunt heel goed met mensen om gaan -op alle niveaus;
 • Je hebt een goed gevoel voor horeca en hospitality;
 • Je hebt affiniteit met kunst, cultuur en geschiedenis

Kennis, ervaring en vaardigheden:

 • Je hebt brede multidisciplinaire kennis en ervaring in financiën, operaties en HR;
 • Je weet deze kennis en ervaring strategische en zeker ook praktisch in te zetten;
 • Je hebt organisatorische en leiderschapsvaardigheden;
 • Je bent empathisch, bevlogen en toegankelijk;
 • Je spreekt en schrijft uitstekend Nederlands en weet anderen te overtuigen;
 • Je hebt een goed gevoel voor governance en beheert financiële relaties;
 • Ervaring in de cultuursector is een voordeel, maar niet vereist.


Wat hebben wij je te bieden?

We vragen niet alleen iets van je, we hebben je ook echt iets te bieden. Een uitdagende baan op een historische plek met een goede sfeer. In deze nieuwe rol ben je lid van het managementteam en sparringpartner van de directeur. Je wordt onderdeel van een hardwerkend team, waarin een dosis humor en relativeringsvermogen worden gewaardeerd!


Onze cultuur is informeel, ambitieus en geeft ruimte voor jouw eigen professionele ideeën en voorkeuren. We zoeken iemand die deze rol voor 36 uur per week succesvol kan invullen. In eerste instantie bieden wij een arbeidscontract voor 12 maanden, met vooruitzicht op een vaste aanstelling. Het bruto salaris ligt in schaal 12; dat wil zeggen maximaal 6.470 euro per maand. Met het individueel keuzebudget van 17,05% heb maandelijks beschikking over je een eindejaarsuitkering en vakantietoeslag. Je kunt dat bedrag uit laten keren of gebruiken voor de aanschaf van een fiets of extra verlof. 


Verder mag je ook rekenen op:

 • een goede pensioenregeling;
 • uitstekende scholings- en ontwikkelingsmogelijkheden;
 • reiskostenvergoeding en thuiswerkregeling;
 • gedeeltelijke doorbetaling van ouderschapsverlof;
 • goede bereikbaarheid met ov naar binnenstad


Museum Prinsenhof is onderdeel van de gemeente Delft en volgt de gemeentelijke CAO en daarbij horende arbeidsvoorwaarden. Klik hier voor de laatste CAO Nederlandse Gemeenten.


We vinden we gelijkwaardigheid belangrijk en streven we naar een divers team met mensen met uiteenlopende achtergrond, opleiding, afkomst en geaardheid. We kiezen daarom ook graag voor een kandidaat die de meerstemmigheid binnen ons team versterkt. Wil je meer over ons lezen? 


Ga dan naar onze website: prinsenhof-delft.nl


Solliciteren?

Ben je enthousiast over deze vacature en herken je jezelf in wie wij zoeken? Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren. De headhunters en recruiters van DDJ& begeleiden deze procedure en zijn ook verantwoordelijk voor de eerste screening. Wij streven met hen naar een zo eerlijk mogelijke beoordeling en gelijke kansen voor iedereen. Dat is ook de reden dat we kandidaten geen motivatiebrief vragen te schrijven, maar in plaats daarvan enkele praktijkvragen voorleggen. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.


Klik op de sollicitatiebutton, upload je CV en je antwoorden op de vragen vóór maandag 12 juni 2023. We zijn benieuwd naar je ideeën en aanpak. Mocht je worden uitgenodigd voor een kennismaking met de sollicitatiecommissie, noteer dan alvast deze momenten voor de twee interviewrondes: woensdag 21 juni en 28 juni 2023. We hopen spoedig daarna onze nieuwe collega te mogen begroeten.