Overslaan naar content

Museon-Omniversum | Manager bedrijfsvoering

Den Haag€ 4.556 - € 6.527 per maandmanagement

Over de organisatie en deze functie


Museon-Omniversum zoekt een 

Manager Bedrijfsvoering (v/m/x) – 

Fulltime (36 uur per week)


In de rol van Manager Bedrijfsvoering ben je een cruciale schakel in onze organisatie. Je leidt de weg naar operationele excellentie, zorgt voor de integratie van duurzaamheid in al onze processen en helpt bij het realiseren van onze ambitieuze toekomstplannen.

Over ons

Museon-Omniversum is het enige museum met grootbeeldfilmtheater in Nederland, gevestigd in Den Haag. Bij ons draait alles om de aarde, de mens en een duurzame toekomst. Elke dag inspireren en activeren we onze bezoekers met een rijke museale collectie, spectaculaire grootbeeldfilms, kennis én netwerk. Daarmee zijn wij niet alleen een leerzame en leuke culturele dagattractie voor publiek en scholen, maar ook voor de zakelijke markt. De 17 Sustainable Development Goals van de VN vormen de rode draad van de unieke manier waarop wij brede maatschappelijk relevante onderwerpen aanpakken.


Voor de komende jaren hebben wij ambitieuze strategische doelen geformuleerd die eisen stellen aan de manier waarop onze organisatie functioneert, waarop we onze systemen en structuren inrichten en bovenal de manier waarop we samenwerken, zowel intern als extern. Om de gewenste inhoudelijke kwaliteitsslag te maken door anders te werken, anders te sturen en processen en systemen te optimaliseren is er een nieuwe positie ontstaan die leidinggeeft aan ons nieuwe bedrijfsonderdeel Bedrijfsvoering.

Over deze functie

In de rol van Manager Bedrijfsvoering ben je een cruciale schakel in onze organisatie. Je leidt de weg naar operationele excellentie, zorgt voor de integratie van duurzaamheid in al onze processen en helpt bij het realiseren van onze ambitieuze toekomstplannen.

Jouw verantwoordelijkheden

  • Je bent de spil in het Managementteam bestaande uit de Directeur-Bestuurder, Hoofd Programma’s & Collecties, Hoofd Marketing, Communicatie & Sales en de Hoofdredacteur en je stuurt de afdelingen Publiek, Financiën, ICT, en Facilitaire Zaken & Producties aan (circa 50 medewerkers).

  • Je speelt een leidende rol in het ontwikkelen en implementeren van strategische plannen om onze bedrijfsvoering te innoveren en te optimaliseren.

  • Je draagt actief bij aan een gastvrije ervaring voor onze bezoekers en speelt een sleutelrol in het klantgericht verbeteren van onze diensten en processen.

  • Je bent verantwoordelijk voor het opstellen en uitvoeren van een strategisch financieel beleid en voor het up-to-date houden van onze IT-infrastructuur.

De uitdaging

Bij Museon-Omniversum staat je een spannende uitdaging te wachten. Als onze nieuwe Manager Bedrijfsvoering ben je de drijvende kracht achter het stabiliseren en versterken van onze organisatie in een dynamische periode van vernieuwing en herpositionering.

Jouw missie is het opbouwen van operationele excellentie en financiële duurzaamheid. Dit bereik je door onze bestaande processen te finetunen en innovatieve verbeteringen door te voeren binnen de afdelingen Publiek, Facilitair, Financiën en ICT. Hierbij staat de klant centraal, omdat wij denken dat we vanuit de klant als vertrekpunt beter kunnen groeien naar een breder en diverser bereik.

Je talent voor het leiden van verandering en je scherpe bedrijfsinzicht zijn cruciaal in het vormen van een robuuste basis voor onze toekomst. In deze rol krijg je de kans om een directe impact te maken op de groei en ontwikkeling van Museon-Omniversum, en tegelijkertijd een cultuur van continue verbetering en innovatie te bevorderen.

Over jou

Wie zoeken wij?

Onze ideale kandidaat is een gedreven professional met een achtergrond in bedrijfseconomie, ruime ervaring in financiële bedrijfsvoering en een hands-on mentaliteit. We zoeken iemand die doortastend, resultaatgericht en een ware verbinder is, met ervaring in organisatieontwikkeling en affiniteit met de culturele sector. Je hebt ervaring in klantgericht werken en bent tevens een uitstekende communicator en een bruggenbouwer, zowel intern richting collega's en bezoekers als extern richting stakeholders.


Wat hebben wij je te bieden?

Museon-Omniversum biedt een inspirerende werkomgeving in een organisatie die volop in ontwikkeling is. Het museum is aangesloten bij de Museum CAO en biedt daarbij behorende arbeidsvoorwaarden, zoals eindejaarsuitkering en vakantietoeslag. Deze functie is ingeschaald in schaal 13 (min. € 4.556 en max. € 6.527 bruto bij een 36-urige werkweek). 

We bieden in eerste instantie een arbeidsovereenkomst van één jaar, met uitzicht op een vast dienstverband.


Voor alle functies is bij aanvang van het werktraject bij Museon-Omniversum een VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag) verplicht.

Solliciteren?

Ben je enthousiast over deze vacature en herken je jezelf in wie wij zoeken? Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren. De headhunters en recruiters van DDJ& begeleiden deze procedure en zijn ook verantwoordelijk voor de eerste screening. Wij streven met hen naar een zo eerlijk mogelijke beoordeling en gelijke kansen voor iedereen. Dat is ook de reden dat we kandidaten geen motivatiebrief vragen te schrijven, maar in plaats daarvan enkele praktijkvoorbeelden voorleggen.

Klik op de sollicitatiebutton, upload je CV en je antwoorden op de vragen vóór donderdag 29 februari 2024. We zijn benieuwd naar je ideeën en aanpak. Mocht je worden uitgenodigd voor een kennismaking met de sollicitatiecommissie, noteer dan alvast deze datum voor de eerste interviewronde: maandag 11 maart 2024.


We hopen spoedig daarna onze nieuwe collega te mogen begroeten.


Details

Den Haag
€ 4.556 - € 6.527 per maand
management

of

Apply with Linkedin onbeschikbaar

Opportunities

Imagine IC | Business ManagerAmsterdam, Nederland€ 3.563 - € 4.073 per maand
Cineville | Algemeen DirecteurAmsterdam, Nederland€ 5.769 - € 8.077 per maand
Museon-Omniversum | Manager bedrijfsvoeringDen Haag, Nederland€ 4.556 - € 6.527 per maand
Go Short | Algemeen DirecteurNijmegen, Nederland€ 4.915 - € 6.110 per maand