Skip to content

Maas theater en dans | Coördinator Artistieke zaken

Rotterdam, Zuid-Holland, Nederland€ 4.107 - € 5.573 per maandstaf

Over de organisatie en deze functie


Maas theater en dans zoekt per november 2023 een

Coördinator Artistieke zaken (0,8 - 1 fte) (v/m/x)

Iemand met groot hart voor (jeugd-)theater en die meewerkt aan bijzondere ontmoetingen tussen jonge mensen en de wereld om hen heen.Over onze organisatie 

Maas is een landelijk gezelschap van dans- en theatermakers en programmeert voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen, waarbij oprechte ontmoetingen centraal staan: ontmoetingen tussen podiumkunsten en publiek, tussen dans en theater, tussen stijlen, leeftijden, culturen, makers en maatschappelijke partners. Kortom, tussen onszelf en de wereld. Met ons werk willen wij kinderen en jongeren een tegenkleur bieden en perspectieven oprekken. Het is ons doel om hen in het hier en nu onvergetelijke ervaringen te bieden, zodat ze later, als ze zelf groot zijn, vrije denkers zijn of blijven.

Drie pijlers vormen daarbij de basis: we maken voorstellingen, programmeren een podium en verdiepen met educatie. Binnen die pijlers werken we altijd aan het ontwikkelen van talent en het verleiden van ervaren makers om voor ons jonge publiek voorstellingen te creëren.

Maas is overal te zien; in Rotterdam, de (middel-)grote steden in Nederland, België en daarbuiten. Met programma’s in het Maaspodium inspireert ze zoveel mogelijk jonge Rotterdammers met wat professioneel theater te bieden heeft. Daarnaast bouwt zij aan een open en veilig thuis voor kinderen en jongeren, een inclusieve ruimte waar de stad, het jonge publiek en kunstenaars elkaar ontmoeten en kunnen bevragen. Een ruimte waar je zowel uitgedaagd wordt als kunt ontspannen. Een omgeving die als rode draad door je jeugd en ontwikkeling loopt en waar je je veilig voelt. Zo kunnen we de rijkdom van verschillende geluiden en perspectieven ontdekken.

De combinatie van produceren en programmeren in één huis is uniek binnen het Nederlands jeugdtheater. Om ervoor te zorgen dat onze impact ook in de toekomst merkbaar blijft, zullen we onze activiteiten verder moeten verstevigen en verdiepen. Onze toekomstige coördinator artistieke zaken zal samen met het team een essentiële rol vervullen bij het realiseren en benutten van kansen voor bijzondere eigen programma’s die een breed publiek aanspreken.


Over deze functie 

Als Coördinator Artistieke Zaken speel je een cruciale rol in het vertalen van diverse artistieke ideeën binnen de verschillende pijlers van Maas, zoals het gezelschap, het podium en educatie, naar een concreet reëel en uitvoerbaar plan. Je vertaalt artistieke ideeën en ambities naar operationele plannen en zorgt ervoor dat deze wordt uitgevoerd. 


Jouw taken omvatten:

 • Het jaarlijks opstellen van operationeel activiteitenplan, waarbij je de voortgang van diverse producties en projecten nauwlettend bewaakt en op hoofdlijnen coördineert;
 • Het vertalen van de wensen van makers naar duidelijke kaders voor uit te voeren activiteiten en het coördineren van de interne informatievoorziening rond producties en projecten. Je bent verantwoordelijk voor het planningsoverleg;
 • Fungeren als inhoudelijke sparringpartner van de artistiek directeur, meedenken over innovaties en transities binnen Maas en de sector. Je ondersteunt de artistiek directeur en makers o.a. bij casting en sollicitaties en kunt de artistiek directeur in sommige gevallen vervangen als vertegenwoordiger van Maas;
 • Als gesprekspartner van de zakelijke directeur over overkoepelende productie kaders en financiën, draag je zorg voor de jaarlijkse budgetverdeling.


Je bent de belangrijkste schakel tussen artistieke, operationele en strategische processen en ondersteunt het directieteam.Over jou

Over onze ambitie 

Met oog op de nieuwe kunstenplanperiode, zal de identiteit en profilering van Maas verder gedefinieerd en verstevigd worden waarbij wij naast onze functie als gezelschap en theater ook meer een rol willen vervullen van een huis waar zowel binnen als buiten de gebaande theaterpaden, ontmoetingen zullen plaatsvinden. Een plek met voorbeeldfiguren, inspiratie, kunst, debat, verbinding, gezamenlijk eten en bovenal veiligheid. Als wij die randvoorwaarden kunnen scheppen, geven wij daarmee de jongeren grip op die sleutel om hun eigen toekomst vorm te geven. Binnen Maas en daarbuiten.


Onze ambities zijn groots en eigentijds en wij stellen onszelf constant de vraag:

 • Wat is de rol van Maas in een stad en maatschappij die continu in beweging is? Hoe kunnen wij podium blijven geven aan de verschillende groepen mensen die allemaal een eigen stem en eigen blik op de wereld hebben?
 • Wat is ervoor nodig om onze maatschappelijke rol als theater en als huis in de stad Rotterdam zo goed mogelijk te vervullen? En wat betekent dat voor onze activiteiten en de vormgeving van onze interne organisatie?
 • Hoe verstevigen wij de positionering van Maas bij een breed en divers publiek binnen Rotterdam, binnen Nederland en eventueel daarbuiten? En hoe zorgen we ervoor dat we onze ambities kunnen waarmaken?


Wie zoeken wij? 

De functie van Coördinator Artistieke Zaken is een nieuwe functie binnen Maas en je komt in een team van gepassioneerde en vakkundige mensen. Binnen Maas zijn de mogelijkheden eindeloos en om ons op meerdere activiteiten te kunnen blijven richten, zoeken wij iemand die betrokken is bij (jeugd) theater, iemand die als persoon oog heeft voor maatschappelijke ontwikkelingen en iemand die kansen ziet om processen verder aan te scherpen en te organiseren. Een persoon met een hands-on mentaliteit, liefde voor het vakgebied en iemand die van nature verbindingen weet te leggen tussen personen en projecten. De functie, in relatie tot de ambitie, gaat over het verdiepen van de impact van projecten en producties, doordat deze goed bevraagd, doordacht, verbonden en georganiseerd zijn.

De eigenschappen die wij zoeken:

 • Je hebt een sterke intrinsieke motivatie en herkent je in de ambities van onze organisatie;
 • Je hebt een goed gevoel voor maatschappelijke en vakinhoudelijke ontwikkelingen;
 • Je weet bovendien een visie te vertalen naar de praktijk en het team mee te nemen in de uitvoering;
 • Je weet overzicht te bewaken en kan goed verbanden leggen op hoofdlijnen en detailniveau en focus aanbrengen;
 • Je hebt kennis van het inrichten en stroomlijnen van complexe processen;
 • Je beschikt over uitstekende sociale vaardigheden, een open en optimistische persoonlijkheid en een groot inlevings- en empathisch vermogen;
 • Je bent een echte teamspeler, daadkrachtig, oplossingsgericht en communicatief sterk.


Wat hebben wij je te bieden?

We vragen niet alleen wat van je, maar we hebben je ook écht iets te bieden:

 • Een bruisende werkplek met een bevlogen team, waar innovatie en duurzaamheid hoog in het vaandel staan; en waar de hele organisatie trots en enthousiast de schouders zet onder de projecten en voorstellingen;
 • De kans om verder te bouwen op een stevig inhoudelijk artistiek en zakelijk fundament, maar ook de ruimte voor de uitvoering van jouw visie om onze organisatie te versterken;
 • De mogelijkheid om je zowel op persoonlijk als professioneel vlak verder te ontwikkelen.


Aanstelling en honorering van de Coördinator Artistieke Zaken vinden plaats conform CAO Toneel & Dans. Het brutosalaris bedraagt bij een volledige betrekking minimaal 4.107 euro en maximaal 5.573 euro per maand, afhankelijk van ervaring en potentie. Wij bieden een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband. Hierbij hoort een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden. 

We willen een goede werkgever zijn en daarom mag je ook vertrouwen op:

 •  Een goede pensioenvoorziening en eindejaarsuitkering conform CAO Toneel & Dans;
 • Een bijdrage in een sportabonnement;
 • Verschillende opleidingsmogelijkheden;
 • Een veilige omgeving en informele werksfeer.


We hebben ons ten doel gesteld om als organisatie een afspiegeling te zijn van de maatschappij. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar een kandidaat die de diversiteit binnen ons team versterkt.

Wil je meer weten over onze organisatie?

Klik hier: maastd.nl 


Solliciteren?

Ben je enthousiast over deze vacature en herken je jezelf in wie wij zoeken? Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren. De headhunters en recruiters van DDJ& begeleiden deze procedure en zijn ook verantwoordelijk voor de eerste screening. Wij streven met hen naar een zo eerlijk mogelijke beoordeling en gelijke kansen voor iedereen. Dat is ook de reden dat we kandidaten geen motivatiebrief vragen te schrijven, maar in plaats daarvan enkele praktijkvragen voorleggen. Een referentiecheck kan onderdeel uitmaken van de procedure.


Klik op de sollicitatiebutton, upload je CV en je antwoorden op de vragen uiterlijk woensdag 13 september 2023. We zijn benieuwd naar je ideeën en aanpak. Mocht je worden uitgenodigd voor een kennismaking met de sollicitatiecommissie, noteer dan alvast deze datums voor de eerste twee interviewrondes: vrijdag 22 september en maandag 09 oktober 2023. We hopen daarna onze nieuwe collega in december 2023 te mogen begroeten.Details

Rotterdam, Nederland
€ 4.107 - € 5.573 per maand
staf

of

Opportunities

Flint Theater, Evenementen en congressen | Hoofd ProgrammeringAmersfoort, Nederland€ 3.279 - € 4.767 per maand
Maas theater en dans | Coördinator Artistieke zakenRotterdam, Nederland€ 4.107 - € 5.573 per maand
HipHopHuis | Zakelijk DirecteurRotterdam, Nederland€ 4.716 - € 6.307 per maand
Conservatorium van Amsterdam | Adjunct-directeurAmsterdam, Nederland€ 5.670 - € 7.250 per maand