DDJ& - Internationaal Theater Amsterdam | Hoofd Programmering
Overslaan naar content

Internationaal Theater Amsterdam | Hoofd Programmering

 • Amsterdam
€ 4.462 - € 6.002 per maandmanagement

Over de organisatie en deze functie


ITA is op zoek naar een Hoofd Programmering 

(40 uur) (m/v/x)

We hebben een uitdagende vacature in onze mooie organisatie waarbij de beste gastprogrammering vraagt om een heldere en inspirerende visie. We zoeken iemand die met onze programmeurs de artistieke én maatschappelijke doelen van ITA verder helpt te ontwikkelen en samenwerkingen bevordert, zowel extern als intern. Spreekt dat je aan? Lees dan vooral verder.


Over onze organisatie

Artistiek innovatief, meerstemmig en maatschappelijk. Internationaal Theater Amsterdam (ITA) produceert én programmeert grensverleggende theater- en dansvoorstellingen uit binnen- en buitenland. Jaarlijks produceert ITA ensemble, met artistiek directeur Eline Arbo aan het roer, vier tot vijf nieuwe voorstellingen en worden succesvolle voorstellingen uit het repertoire hernomen. 


Wij presenteren een divers scala aan creaties van choreografen en regisseurs met unieke stijlen, die inspelen op sociale thema’s en de huidige tijdgeest weerspiegelen. Onze focus ligt op theater en dans, waarbij dikwijls de grenzen tussen disciplines vervagen en multidisciplinaire samenwerkingen met andere kunstvormen zoals beeldende kunst, muziek, film en mode worden omarmd. Daarbij stimuleren we nieuwe stemmen en perspectieven binnen ons programma. In samenwerking met internationale partners organiseren we Europese tournees van gezelschappen en producenten buiten Nederland.


Met een ambitieus doel van 200 voorstellingen per jaar, waarvan ook internationale (co-)producties, leggen we de nadruk op meerstemmigheid en innovatie. We werken samen met diverse lokale en internationale partners en initiatieven om culturele innovatie te bevorderen en de zichtbaarheid van ondervertegenwoordigde stemmen te vergroten. Wij verwelkomen ieder jaar zo'n 300.000 bezoekers in onze monumentale schouwburg aan het Leidseplein.


ITA wil een diverse en inclusieve organisatie zijn, een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers gebruikt om betere resultaten te halen. We streven ernaar dat het personeelsbestand een afspiegeling is van de beroepsbevolking van Amsterdam met al haar aanwezige verschillen.


Over jou

Over deze functie

Als Hoofd Programmering ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling van een gastprogrammering die impact maakt. Theaterprogrammering heeft hierbinnen jouw grootste aandacht. Je werkt nauw samen met verschillende culturele instellingen en gezelschappen, en draagt bij aan belangrijke festivals als Brandhaarden en Lieve Stad die onze Amsterdamse en internationale identiteit versterken. Je hebt een visie op de toekomst van theater en dans en weet deze te vertalen naar een inspirerend programma dat ons publiek blijft uitdagen en verrijken. Daarbij blijven we altijd in verbinding tot de stad en onze buurt. Bovendien, deze functie doe je niet alleen. Het beste resultaten behaal je volgens ons in teamverband; waarbij verschillende specialisaties en perspectieven bijeenkomen tot een gezamenlijke visie. 


Je geeft leiding aan de medewerkers van de afdeling programmering en bent lid van het Managementteam. Je bent verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van het programmeringsbeleid en houdt daarbij ook toezicht op een optimale planning van de artistieke organisatie. Je zorgt voor de inhoudelijke afstemming tussen de eigen producties, programmering, educatieve activiteiten en de culturele verhuur. 


Je belangrijke taken binnen deze rol zijn:

 • Ontwikkelen van het meerjaren-programmeringsbeleid inclusief budgettering samen met de programmeurs en in overleg met directie en het artistiek team vorm en inhoud geven aan samenwerkingsverbanden zowel lokaal, als nationaal en internationaal;
 • Nationaal en internationaal scouten, plannen, coördineren en evalueren van programmeringsactiviteiten en toetsen aan het strategisch plan en artistiek beleid van de organisatie;
 • Zorgen voor een fijne inrichting en organisatie van de afdeling Programmering & Planning en voor de aansturing, coaching en begeleiding van je teamleden;
 • Aangaan en onderhouden van interne en externe netwerken en onderhandelen met externe partijen;
 • Toezien op een optimale planning van de artistieke organisatie intern en extern;
 • Maken van rapportages over resultaten en voortgang;
 • Zorgdragen voor een goed overleg met andere afdelingen en hoofden om de programmeringsactiviteiten te realiseren;
 • Opstellen van begrotingen binnen een vooraf bepaald financieel kader en bijsturen waar nodig.Wie zoeken wij?


Deze rol vraagt naast artistieke visie ook leiderschapskwaliteiten en organisatietalent. Als Hoofd Programmering bepaal je mede onze inhoudelijke signatuur, maar draag je ook bij aan interne en externe samenwerking. Dat vraagt om strategische, maar ook uitvoerende vaardigheden. Meer specifiek hopen we in jou de juiste mix van de volgende eigenschappen te vinden:


 • Je beschikt over een eigentijdse en inspirerende visie op programmering en bent in staat om dit te vertalen naar een breed gedragen beleid;
 • Je hebt brede ervaring in de ontwikkeling van artistieke programma’s en een groot netwerk;
 • Je hebt succesvolle leidinggevende ervaring en een talent voor management en organisatie;
 • Je weet verschillende belangen bij elkaar te brengen, en samenwerking binnen onze organisatie te versterken ;
 • Je hebt oog voor zowel het individu als het organisatiebelang en je bent toegankelijk, integer en verbindend;
 • Je hebt een positieve werkhouding, bent stressbestendig en oplossingsgericht;
 • Je waarborgt effectieve planning en realistische budgettering;
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;


We vertrouwen natuurlijk op jouw grote affiniteit met podiumkunst én onze gehele missie. Wonen in Amsterdam helpt enorm in het onderhouden van het netwerk en moedigen we van harte aan, maar is geen harde voorwaarde voor je sollicitatie.


Herken jij jezelf in de genoemde kwaliteiten? Dan zijn wij op zoek naar jou!Wat hebben wij je te bieden?

We vragen niet alleen wat van je, maar we hebben ook écht iets te bieden. Om te beginnen, een salaris in schaal 10 volgens de CAO Toneel en Dans. Dat komt bij een 40-urige werkweek overeen met een maandsalaris vanaf 4.462 euro tot 6.002 euro bruto. De precieze hoogte stemmen we af op jouw ervaring én potentie, maar we bespreken ook graag groeidoelen met je.


Bij ITA werk je met vele inspirerende professionals en programmeer je in de prachtige zalen van ons monumentale gebouw. Je bouwt aan een plek midden in de stad voor ontmoeting en uitwisseling. Hierbij hoort ook nog een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden. We willen een goede werkgever zijn en daarom mag je vertrouwen op:

 • Tijd en budget voor jouw persoonlijke ontwikkeling;
 • Een goede pensioenregeling en een eindejaarsuitkering;
 • 27 vakantiedagen en 12 roostervrije dagen op basis van 40-urig dienstverband;
 • De mogelijkheid om een officiële feestdag in te wisselen voor een feest- en gedenkdag die past bij jouw eigen culturele achtergrond of levensovertuiging;
 • De mogelijkheid om af en toe thuis te werken en een budget om jouw thuiswerkplek zo fijn mogelijk te maken;
 • Een bruisende werkplek in het centrum van Amsterdam, inclusief lunch in onze eigen kantine met dakterras;


Wij geloven in de kracht van meerstemmigheid, ook in ons personeelsbestand en zijn daarom op zoek naar mensen met een diversiteit aan achtergronden en ervaring om gezamenlijk een sterk team te kunnen vormen. Wil je meer informatie over ITA en onze missie? Kijk dan op ita.nl/over-ita


Solliciteren?


Ben je enthousiast over deze vacature en herken je jezelf in wie wij zoeken? Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren. De headhunters en recruiters van DDJ& begeleiden deze procedure en zijn ook verantwoordelijk voor de eerste screening. Wij streven met hen naar een zo eerlijk mogelijke beoordeling en gelijke kansen voor iedereen. Dat is ook de reden dat we kandidaten geen motivatiebrief vragen te schrijven, maar in plaats daarvan enkele praktijkvragen voorleggen.


Klik op de sollicitatiebutton, upload je CV en je antwoorden op de vragen vóór woensdag 28 augustus 2024. We zijn benieuwd naar je ideeën en aanpak. Mocht je worden uitgenodigd voor een kennismaking met de sollicitatiecommissie, noteer dan alvast deze momenten voor de twee interviewrondes: donderdag 12 september + 19 september 2024. We hopen onze nieuwe collega spoedig daarna aan te stellen en uiterlijk twee maanden later de eerste werkdag te mogen inplannen.
of

Apply with Linkedin onbeschikbaar