Skip to content

Flint Theater, Evenementen en congressen | Hoofd Programmering

Amersfoort, Utrecht, Nederland€ 3.279 - € 4.767 per maandmanagement

Over de organisatie en deze functieFlint zoeken per direct een

Hoofd Programmering (1 fte)


Iemand die weet wat er speelt op de Nederlandse podia, en als lid van het managementteam vormgeeft aan onze artistieke koers. Help jij onze ambities te verwezenlijken en een breder publiek te bereiken?Over onze organisatie

Theatervoorstellingen, congressen, evenementen, concerten, feesten... Flint in Amersfoort, trekt jaarlijks zo’n 150.000 bezoekers. Een breed publiek dat ons bezoekt voor een gevarieerd programma. Cabaretvoorstellingen, toneel, musicals en dansvoorstellingen met veel grote namen. En ook voor concerten, dancefeesten en congressen ben je bij ons aan het juiste adres. Met onder andere onze stijlvolle Rabobank Theaterzaal en onze multifunctionele AFASzaal bieden wij voor elk wat wils.

Omdat we zo’n breed publiek bedienen, willen we graag dat iedere bezoeker zich thuis voelt. Daarom trainen we onze medewerkers op gastvrijheid. Ook zien we graag dat onze medewerkers zich thuis voelen. We zijn een platte organisatie met een open en informele cultuur. Als je plezier hebt in je werk, straal je dat uit naar je omgeving. Daarom vinden we het belangrijk dat onze mensen zich op hun plek voelen. Naast onze vaste krachten, hebben we ook een gezellige club vrijwilligers in dienst. Zij werken als chauffeur voor de Vrienden van Flint, verwelkomen artiesten backstage of zijn werkzaam bij de Sint Aegtenkapel, onze locatie voor klassieke muziek.

De mix van commerciële en niet-commerciële invulling van onze zalen vraagt om een zorgvuldige balans. Flint heeft grote culturele én zakelijke ambities. En is juist nu op zoek naar een Hoofd Programmering die onze artistiek inhoudelijke ontwikkelingen helpt vormen en versnellen.


Over jou

Over deze functie

Als Hoofd Programmering bij Flint heb jij een cruciale rol in het samenstellen van een veelzijdig en boeiend programma. Met jouw passie en deskundigheid zorg je ervoor dat ons theater een plek is waar mensen samenkomen en worden geïnspireerd door podiumkunsten. Zowel in de Rabobank Theaterzaal, de AFASzaal als de Sint Aegtenkapel. Je zet een inspirerende en inclusieve koers in op verschillende genres en verstevigt samenwerkingen met andere culturele instellingen in onze stad.

 • Als adviseur van de directie streef je naar vernieuwing en kwaliteit in het artistiek beleid. Je selecteert zorgvuldig diverse voorstellingen die een breed en divers publiek aanspreken;
 • Als financieel en budgetverantwoordelijke bewaak je de financiële aspecten van het artistiek beleid en ben je bedreven in het aanvragen en verantwoorden van subsidies;
 • Je onderhoudt en initieert contacten met gezelschappen en collega-programmeurs om een inspirerend programma te creëren dat diversiteit omarmt en verschillende doelgroepen aanspreekt.
 • Als leidinggevende stuur je ons team aan, bestaande uit de programmeur Jeugd en Familie, en onze medewerker Productie & Programmering, en creëer je een stimulerende werkomgeving;
 • Je verstrekt informatie over de programmering aan interne collega's zoals het bespreekbureau, marketing en techniek om een efficiënte werking van ons theater te waarborgen;
 • Als Hoofd Programmering draai je regelmatig regiediensten, waarbij je nauw betrokken bent bij de artistieke uitvoering van de voorstellingen en bijdraagt aan de kwaliteit van de beleving voor ons publiek;


En als lid van het managementteam werk je samen met andere afdelingen, zoals marketing en evenementen, om Flint te laten groeien als een toonaangevend theater waar kunst, publiek en events samenkomen. Je hebt een serieus mandaat om je artistieke visie naar buiten uit te dragen en eerste inhoudelijke aanspreekpunt te zijn voor gemeente en andere belangrijke stakeholders.


Wie zoeken wij? 

Wij zoeken een inhoudelijk expert voor deze positie die artistieke visie brengt en bijdraagt aan de onderlinge samenwerking van ons team. Je bent bovendien niet alleen analytisch sterk, maar hebt bij voorkeur ook financieel inzicht. Bovendien ben je een echte aanpakker en durf je out-of-the-box te denken.  


Als onze nieuwe Hoofd Programmering verwachten we het volgende van je: 

 • Je hebt relevante werkervaring en oog voor kwaliteit;
 • Je hebt een brede kennis van de podiumkunsten en bent in staat om relevante (maatschappelijke) trends en ontwikkelingen om te zetten naar kansen voor onze programmering;
 • Je toont ambitie en betrokkenheid voor onze gezamenlijke doelen;
 • Je bent een goede onderhandelaar, stressbestendig en toont je flexibel waar nodig;
 • Je bent een echte teamspeler en weet je collega's te enthousiasmeren en mee te nemen in je keuzes;
 • Je beschikt over een relevant netwerk en weet dit effectief in te zetten en te beheren;
 • Wonen in de omgeving van Amersfoort is een voordeel, maar geen voorwaarde. 


Eigenlijk vragen we misschien net iets meer van je dan van een traditioneel Hoofd Programmering. Dat ligt ook in het verlengde van onze eigen zoektocht. We dagen je uit om mee te denken over de ideale invulling van deze rol en ons managementteam niet alleen inhoudelijk, maar ook organisatorisch te versterken.

Wat hebben wij je te bieden?

We vragen niet alleen iets van je, maar we hebben je ook echt iets te bieden:

 • Een afwisselende baan met veel verantwoordelijkheid en een belangrijke rol in de verdere ontwikkeling van onze artistieke propositie;
 • Veel ruimte om zelf invulling te geven aan onze inhoudelijk en soms ook organisatorisch keuzes;
 • Een hecht, enthousiast team van professionals en betrokken partners om mee samen te werken;
 • Verschillende prachtige zalen in Amersfoort, waar jij als Hoofd Programmering jouw stempel op kunt drukken.


De functie is voor 36 uur per week en gewaardeerd in functieschaal 8. Het salaris bedraagt tussen 3.279 euro en 4.767 euro bruto per maand bij een fulltime dienstverband. De hoogte van je salaris wordt niet alleen bepaald op basis van ervaring, maar ook jouw potentie. Je aanstelling en honorering vinden plaats volgens de CAO Nederlandse Podia. Hierbij hoort een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden. We willen een goede werkgever zijn en daarom mag je ook vertrouwen op:

 • Een goede pensioenvoorziening en een eindejaarsuitkering;
 • Reiskostenvergoeding (vanaf 10km buiten Amersfoort) en 25 vakantiedagen;
 • Mobiele telefoon en laptop;
 • Verschillende opleidingsmogelijkheden;
 • Personeelskorting op alle voorstellingen en diners;
 • Een veilige omgeving en informele werksfeer.


We hebben ons ten doel gesteld om als organisatie een afspiegeling te zijn van de maatschappij - en in het bijzonder van de stad Amersfoort. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar een kandidaat die de meerstemmigheid binnen ons team versterkt.


Wil je meer weten over onze organisatie? Klik hier: flint.nl/over-flint

Solliciteren?

Ben je enthousiast over deze vacature en herken je jezelf in wie wij zoeken? Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren. Deze procedure wordt begeleid door de headhunters en recruiters van DDJ& en zij zijn ook verantwoordelijk voor de eerste screening. Wij streven met hen naar een zo eerlijk mogelijke beoordeling en gelijke kansen voor iedereen. Dat is ook de reden dat we kandidaten geen motivatiebrief vragen te schrijven, maar in plaats daarvan enkele praktijkvragen voorleggen. Een assessment en referentiecheck kunnen onderdeel uitmaken van de procedure.


Klik op de sollicitatiebutton, upload je CV en je antwoorden op de vragen vóór dinsdag 12 september 2023. We zijn benieuwd naar je ideeën en aanpak. Mocht je worden uitgenodigd voor een kennismaking met de sollicitatiecommissie, noteer dan alvast deze datums voor de eerste twee interviewrondes: dinsdag 3 oktober en dinsdag 10 oktober 2023. We hopen spoedig daarna onze nieuwe collega te mogen begroeten.

Details

Amersfoort, Nederland
€ 3.279 - € 4.767 per maand
management

of

Opportunities

Flint Theater, Evenementen en congressen | Hoofd ProgrammeringAmersfoort, Nederland€ 3.279 - € 4.767 per maand
Maas theater en dans | Coördinator Artistieke zakenRotterdam, Nederland€ 4.107 - € 5.573 per maand
HipHopHuis | Zakelijk DirecteurRotterdam, Nederland€ 4.716 - € 6.307 per maand
Conservatorium van Amsterdam | Adjunct-directeurAmsterdam, Nederland€ 5.670 - € 7.250 per maand