Skip to content

Amsterdams Fonds voor de Kunst | Hoofd Cultuureducatie, Cultuurmakers en Woordkunst

Amsterdam€ 5.751 - € 6.470 per maandmanagement

Over de organisatie en deze functie


Het Amsterdams Fonds voor de Kunst is per direct op zoek naar een

Hoofd Cultuureducatie, Cultuurmakers en Woordkunst (32 uur) (v/m/x)

Iemand met een open blik en sterke communicatieve vaardigheden, die vanuit enthousiasme en kennis van cultuureducatie, cultuurmakers en woordkunst een professionele bijdrage wil leveren aan kunst en cultuur voor alle Amsterdammers.


Over onze organisatie

Het AFK is het fonds van en voor de culturele wereldstad Amsterdam. Vanuit onze missie ‘Fantastische kunst voor alle Amsterdammers’ dragen we bij aan een stad waar iedereen de kans heeft kunst te beoefenen en/of ervaren. Daarom ondersteunen we alle kunstvormen in ieder stadsdeel en in elke wijk. We zijn er voor gevestigde organisaties, voor nieuwe kunstenaars en culturele pioniers, tot aan alle randen van de stad. De veelheid aan stakeholders en activiteiten maakt van het AFK een dynamische organisatie midden in de samenleving, waar veel verschillende kunstvormen samenkomen.

Over jou

Over deze functie

Als Hoofd Cultuureducatie, Cultuurmakers en Woordkunst ben je de verbindende schakel tussen het fonds en alle spelers in Amsterdam op het dynamische gebied van cultuureducatie en cultuurmakers. Onder cultuurmakers verstaan we dat wat we vroeger amateurkunst en cultuurparticipatie noemden. Ook het (kleinere) veld van woordkunst (literatuur in al haar vormen en alle literaire organisaties) valt onder jouw verantwoordelijkheid. Je bent een deskundig gesprekspartner en het boegbeeld van de aanvragen in de stad. Je verstrekt informatie over de ondersteuningsmogelijkheden en blijft op de hoogte van de ontwikkelingen in je vakgebied. De kansen en mogelijkheden die je ziet om het circuit te versterken, vertaal je naar ideeën voor beleid en regelingen. Zo help je om de slagkracht van het AFK te vergroten.


Je houdt overzicht, bewaakt budgetten en draagt de uiteindelijke verantwoordelijkheid voor alle subsidieaanvragen die vallen onder jouw disciplines. Je geeft leiding en structuur aan het team. Dit team bestaat naast jou uit één vaste stafmedewerker en een aantal stafmedewerkers in de flexibele schil. Je werkt nauw samen met de andere hoofden en verschillende andere medewerkers van het AFK.

Op het moment dat je bij het AFK binnenstapt is de behandeling van de meerjarige aanvragen in het kader van het Amsterdamse Kunstenplan in volle gang. Je kijkt deze ronde mee omdat je deze aanvragen een volgende keer direct onder je hoede hebt. Je bereidt dan de vergaderingen van de adviescommissie inhoudelijk voor en je onderhoudt contact met de adviseurs en voorzitters. Ook schrijf je de adviesteksten. Je draagt zorg voor de monitoring van meerjarig gesubsidieerde organisaties. Je levert vanuit jouw vakgebied een actieve bijdrage aan het beleid van het AFK. Het bezoeken van voorstellingen en andere relevante activiteiten buiten kantooruren behoort tot het takenpakket van het Hoofd Cultuureducatie, Cultuurmakers en Woordkunst.


Wie zoeken wij?

Wij zoeken iemand die thuis is in de cultuureducatie en cultuurmakers, die minimaal een aantal jaren werkervaring heeft (bijvoorbeeld als educatie professional, fondsmedewerker of een functie op het gebied van cultuureducatie) en het (Amsterdamse) veld en zijn spelers goed kent

 • Je houdt van aanpakken, bent oplossingsgericht en toont durf bij het werken aan complexe vraagstukken.
 • Je bent communicatief sterk; hebt uitstekende schrijfvaardigheden en bent goed in argumenteren.
 • Je hebt kennis van de actuele ontwikkelingen in het culturele veld van Amsterdam als geheel en van cultuureducatie, cultuurmakers en woordkunst in het bijzonder.
 • Als gezicht van AFK weet je je representatief en diplomatiek op te stellen. Je legt makkelijk contact en weet relevante netwerken uit te bouwen en te onderhouden.
 • Je hebt een open blik en brengt graag nieuwe perspectieven. Je ziet kansen en mogelijkheden om het kunstenveld te versterken en weet die te vertalen naar ideeën voor beleid en regelingen.
 • Je bent flexibel, zorgvuldig en sensitief. Je hebt oog voor bestuurlijke verhoudingen en houdt rekening met zowel interne als externe belangen.
 • Je bent een enthousiast en initiatiefrijk persoon, werkt graag samen met collega’s om zo het beste resultaat te krijgen.
 • Je kunt goed analyseren, hebt voldoende financiële kennis en weet het overzicht te behouden in complexe situaties.


Ben je een enthousiaste doorzetter met een grote liefde en kennis van cultuureducatie en cultuurparticipatie en herken je jezelf in deze vaardigheden? Dan zijn wij op zoek naar jou.

Wat hebben wij je te bieden?

We vragen niet alleen wat van je, maar we hebben ook écht iets te bieden. Om te beginnen een dynamische baan binnen een informele organisatiecultuur die gebaseerd is op gelijkwaardigheid. En dat op een mooie werklocatie aan het Amsterdamse IJ, met veel afwisseling en een uitgebreid netwerk in het kunstenveld en in de stad Amsterdam.

De functie is ingedeeld in schaal 12 van de Gemeentelijke CAO. Het salaris bedraagt maximaal 6.470 euro bruto bij een 36-urige werkweek; dat betekent maximaal € 5.751 bij een 32-urige werkweek, exclusief vakantietoeslag en eindejaarsuitkering. Hierbij hoort ook nog een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden.


We willen een goede werkgever zijn en daarom mag je ook vertrouwen op:

 • Een goede pensioenvoorziening, eindejaarsuitkering en reiskostenvergoeding;
 • Verschillende opleidingsmogelijkheden;
 • Veel vrijheid om je werktijd in te delen;
 • Een veilige omgeving en informele werksfeer;
 • En het bezoeken van voorstellingen, concerten en andere evenementen namens AFK.


Wij gaan uit van de kracht van diversiteit in ons personeelsbestand. Wij willen een afspiegeling zijn van de stad waarin we werken en zijn dus op zoek naar mensen met een diversiteit aan achtergronden en ervaringen om gezamenlijk een krachtig team te kunnen vormen. Wil je meer informatie over onze organisatie? Kijk dan op https://www.amsterdamsfondsvoordekunst.nl/Solliciteren?

Ben je enthousiast over deze vacature en herken je jezelf in wie wij zoeken? Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren. De headhunters en recruiters van DDJ& begeleiden deze procedure en zijn ook verantwoordelijk voor de eerste screening. Wij streven met hen naar een zo eerlijk mogelijke beoordeling en gelijke kansen voor iedereen. Dat is ook de reden dat we kandidaten geen motivatiebrief vragen te schrijven, maar in plaats daarvan enkele praktijkvragen voorleggen.

Klik op de sollicitatiebutton, upload je CV en je antwoorden op de vragen vóór vrijdag 24 november 2023. We zijn benieuwd naar je ideeën en aanpak. Mocht je worden uitgenodigd voor een kennismaking met de sollicitatiecommissie, noteer dan alvast deze datums voor de eerste twee interviewrondes: woensdag 6 december en woensdag 13 december 2023. We hopen spoedig daarna onze nieuwe collega te mogen begroeten.

Details

Amsterdam
€ 5.751 - € 6.470 per maand
management

of