Skip to content

Oorkaan | Marketing- en Communicatiemanager

Amsterdam€ 3.426 - € 4.994 per maandmanagement

Over de organisatie en deze functie


Oorkaan is per direct op zoek naar een

Marketing- en Communicatiemanager

(32 uur) (m/v/x)

Iemand die met een strategische en maatschappelijke blik Oorkaan stevig weet te positioneren bij de belangrijkste stakeholders.


Over onze organisatie

Oorkaan is al twintig jaar gespecialiseerd in het maken en spelen van theatrale concerten door professionele musici in binnen- en buitenland om zo veel mogelijk kleine en grote oren de oneindige wereld van muziek te laten ontdekken. We hebben een eigen ensemble van vier getalenteerde jonge musici en werken daarnaast met gastensembles en orkesten als Slagwerk Den Haag, het Amsterdams Andalusisch Orkest en het Concertgebouworkest. Oorkaan maakt daarnaast ook producties in het buitenland met internationale partners.


We treden op voor families en schoolklassen in concertzalen, theaters, buitenpodia, gymzalen en asielzoekerscentra en investeren in de opbouw van nieuw publiek en talentontwikkeling van makers en jonge talentvolle musici. Dit doen we door middel van masterclasses, in onze academie in Wenen, onze eigen Kinderraad en het project de Keten.

Om de naamsbekendheid van Oorkaan bij stakeholders en (potentieel) publiek te vergroten en te verstevigen zijn we op zoek naar een strategische Marketing- en Communicatiemanager.


Over deze functie

Als Marketing- en Communicatiemanager bepaal je samen met de manager (inter)nationale boekingen, het artistieke team en je collega creative marketing een innovatieve marketing- en communicatiestrategie. Je zorgt ervoor dat Oorkaan helder in beeld is bij onze belangrijkste stakeholders. Jouw inbreng in onze plannen is de komende jaren van groot belang.


Jouw taken omvatten:

 • Het opstellen en mede-uitvoeren van een duurzaam en strategisch marketingplan;
 • Het versterken van de positionering van Oorkaan en het Oorkaan Ensemble bij (potentiële) financiers, beleidsmakers, politiek, de programmeurs van de (inter)nationale concertzalen en podia;
 • (Inter)nationale verkoopmarketing rondom het aanbod van de komende seizoenen;
 • Het ontwikkelen van aantrekkelijke campagnes voor premièreproducties en tournees;
 • Het werven en aansturen van ZZP’ers tijdens drukke periodes.


Over jou

Wie zoeken wij?

Wij zoeken iemand die een strategische lange termijnvisie heeft, kansen en mogelijkheden ziet voor de positionering van Oorkaan, van aanpakken houdt en met enthousiasme goede relaties weet op te bouwen en te onderhouden met stakeholders.


Verder geldt voor onze ideale kandidaat dat:

 • Je goed kunt schakelen tussen strategisch, tactisch en operationeel niveau;
 • Je ervaring en kennis hebt op het gebied van positionering en marketing op strategisch niveau;
 • Je uitstekend Nederlands en Engels spreekt en schrijft en anderen weet te overtuigen;
 • Je communicatief vaardig en een team player bent, maar je het ook prettig vindt om zelfstandig te werken;
 • Je een sterke projectleider bent die structuur weet te brengen, goed kan plannen, budgetteren en opdrachtnemers kan aansturen;
 • Je stevig in je schoenen staat, duidelijke kaders weet te stellen en mensen op een natuurlijke manier meekrijgt in je besluitvorming.
 • Je enthousiast wordt en je verbonden voelt met podiumkunsten en sociaal-maatschappelijke thema’s zoals inclusie en kansengelijkheid;
 • Ervaring in de cultuursector is een voordeel, maar niet vereist.

Wat hebben wij je te bieden?

We vragen niet alleen wat van je, maar we hebben ook écht iets te bieden. Een lichte en ruime werkplek in een kleurrijk kantoor in de Kempenaerstudio’s in Amsterdam-West. Je wordt verwelkomd door een klein slagvaardig team waar geluisterd wordt naar elkaars ideeën en we gezamenlijk de doelstellingen van Oorkaan realiseren.

We zoeken iemand die deze rol voor 32 uur per week succesvol kan invullen. In eerste instantie bieden wij een arbeidscontract voor 12 maanden, met de intentie tot verlenging. Het bruto marktconform salaris is volgens de CAO Toneel en Dans schaal VIII; dat wil zeggen minimaal 3.426 euro en maximaal 4.994 euro.


We willen een goede werkgever zijn en daarom mag je ook vertrouwen op:

 • Eindejaarsuitkering van 400 euro (naar rato van omvang en duur van dienstverband);
 • Telefoon- en internetvergoeding van 50 euro per maand;
 • Opname in pensioenfonds (PFZW), premie 36/64% werknemer/werkgever (percentage onder voorbehoud);
 • Reiskosten woon-werk op basis van (bij voorkeur) openbaar vervoer 2e klas, of 0,21 euro per km (0,23 euro m.i.v. 2024);
 • 27 vakantiedagen, 12 atv-dagen en maximaal 7 nationale feestdagen voor zover deze op een arbeidsdag vallen, op basis van fulltime dienstverband; atv dagen collectief vastgesteld, rekening houdend met ‘diverse’ feestdagen;
 • Persoonlijk ontwikkel-/opleidingsbudget van 3.500 euro per kalenderjaar;
 • Theater- en concertbezoek (als research) vergoed;
 • Gezamenlijke lunch deels ten laste van Oorkaan;
 • Dag thuiswerken in overleg;
 • Gebruik van laptop/koptelefoon van Oorkaan


Het bieden van een diverse en inclusieve organisatie staat bij ons hoog op de agenda. Daarom nodigen wij iedereen die zich in deze vacature herkent nadrukkelijk uit om te reageren. Zo maken we ons personeelsbestand een juiste afspiegeling van de diverse Nederlandse maatschappij. De deuren van Oorkaan staan voor iedereen open.

Solliciteren?

Ben je enthousiast over deze vacature en herken je jezelf in wie wij zoeken? Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren. De headhunters en recruiters van DDJ& begeleiden deze procedure en zijn ook verantwoordelijk voor de eerste screening. Wij streven met hen naar een zo eerlijk mogelijke beoordeling en gelijke kansen voor iedereen. Dat is ook de reden dat we kandidaten geen motivatiebrief vragen te schrijven, maar in plaats daarvan enkele praktijkvragen voorleggen. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.


Klik op de sollicitatiebutton, upload je CV en je antwoorden op de vragen vóór donderdag 28 december 2023. We zijn benieuwd naar je ideeën en aanpak. Mocht je worden uitgenodigd voor een kennismaking met de sollicitatiecommissie, noteer dan alvast deze momenten voor de twee interviewrondes: dinsdag 9 en dinsdag 16 januari 2024. We hopen uiterlijk 1 april onze nieuwe collega te mogen begroeten.


Details

Amsterdam
€ 3.426 - € 4.994 per maand
management

of