Skip to content

Leidse Schouwburg - Stadsgehoorzaal | Senior Marketeer

Leiden€ 2.900 - € 4.110 per maandstaf

Over de organisatie en deze functie


Leidse Schouwburg - Stadsgehoorzaal is per direct op zoek naar een

Senior Marketeer

(32 - 36 uur) (m/v/x)

Een data-gedreven marketingprofessional die een zo divers mogelijk publiek weet te bereiken en te enthousiasmeren voor al onze verhalen.


Over onze organisatie

Wij zijn het team van de Leidse Schouwburg – Stadsgehoorzaal. Een organisatie met 35 vaste medewerkers en 45 oproepmedewerkers die samen voor één missie staan: verhalen samen brengen. In de vorm van toneel, cabaret, (klassieke) muziek, dans, congressen en evenementen. Verhalen die ertoe doen. Die het waard zijn te vertellen en gehoord te worden. Verhalen van en voor iedereen.


Bij ons ervaar je hoe belangrijk het is om elkaar te ontmoeten en samen al je zintuigen te laten prikkelen. Dat doen we met onze creatieve programmering waarbij we ons richten op Leiden en omgeving. Binnen dat gebied willen we een zo divers mogelijk publiek bereiken, dat zich bij ons welkom en veilig voelt. Iedereen – jong of oud, al lang Leidenaar of nieuw in Leiden willen we uitnodigen in ons theater. Met culturele en maatschappelijke stadspartners werken we aan nieuwe programma’s waarmee we zoveel mogelijk Leidenaren en streekgenoten in onze zalen willen verwelkomen.
We gaan zo duurzaam, inclusief en innovatief mogelijk te werk, met oog voor de wereld om ons heen. In alles wat wij doen gaan wij uit van onze kernwaarden: open, samen, duurzaam en creatief.
Wij onderschrijven de Code Diversiteit & Inclusie. De uitgangspunten zijn verankerd in onze missie, visie en strategische doelen. Dat betekent niet dat wij er al zijn: we blijven onszelf continu verbeteren.

Voor het team programma, marketing & kaartverkoop zijn wij op zoek naar een (senior) marketeer, die zich binnen het team focust op online.


Over deze functie

Door je (bijna) fulltime aanwezigheid heb je als senior marketeer een coördinerende rol bij het uitvoeren van de werkzaamheden. Je coördineert de dagelijkse gang van zaken binnen het marketingteam en houdt het (lange en korte termijn) totaaloverzicht in de gaten. Bij interne én externe theaterproducenten en impresariaten weet je de juiste informatie op te halen en te vertalen naar inspirerende marketingacties en communicatieactieplannen voor verschillende activiteiten en doelgroepen. Je schrijft teksten voor o.a. website, mailings en nieuwsbrieven en bewaakt met het marketingteam de juiste stijl en toon. Voor publiciteit onderhoud je contacten met (media-)partners en relaties en zet je in op een goed netwerk.


Ten aanzien van ons publiek denk en werk je mee aan het bereiken van een heel breed publiek: van onze trouwe theater- en concertbezoekers tot potentieel nieuw publiek dat we nu nog niet weten te bereiken. Wij staan als schouwburg en concertzaal midden in de samenleving en willen ons ook ten aanzien van diversiteit en inclusie extra inspannen om een meerstemmig publiek te ontvangen.

Jouw specifieke verantwoordelijkheid en uitvoering binnen de afdeling ligt bij online marketing en communicatie en bij de B2B marketing van ons sales & events team. Je energie en tijd gaat naar alle onlinekanalen van onze mooie podiumhuizen; of dat nu de website, ons CRM of het kaartverkoopsysteem is. Je zorgt voor een actuele en goed functionerende website, onderhoudt contact met de webbouwer en weet hoe je een website optimaliseert voor conversies en vindbaarheid. Je maakt hierbij rapportages op basis van data uit o.a. Google Analytics 4 en ons kaartverkoopsysteem.

Je rapporteert aan de manager programma, marketing en kaartverkoop.Over jou

Wie zoeken wij?

Wij zoeken een ondernemende marketingprofessional met een scherp oog en interesse voor zowel de operationele als strategische aspecten van het vak en die bedreven is in het ontwikkelen, uitvoeren en coördineren van initiatieven op het gebied van marketing. Je bent leergierig en bekend met de nieuwste middelen, trends en ontwikkelingen op het gebied van marketing en media, en die weet te vertalen naar kansen voor onze organisatie.


Verder geldt voor onze ideale kandidaat dat:

 • Je ervaring hebt in het hands-on uitvoeren van marketing- en communicatie-werkzaamheden en B2B Marketing;
 • Je structureel werkt, dol bent op cijfers en analyses en grondige kennis hebt van CRM, SEO en SEA. Op basis van data weet je diverse doelgroepen aan te spreken en te enthousiasmeren;
 • Je een verbinder bent. Je werkt nauw samen met de programmeurs en coördinatoren kaartverkoop voor de programmering en met het team sales & events ten behoeve van de B2B marketing. Je weet op slimme wijze marketing te verbinden aan deze twee afdelingen;
 • Je een vlotte pen hebt en communicatief sterk bent;
 • Je analytisch sterk en een positief-kritisch denker bent die tegelijkertijd van aanpakken weet;
 • Je creatief en flexibel bent. Je kunt goed omgaan met lastminute situaties en ad hoc werkzaamheden. Geen dag is hetzelfde;
 • Je enthousiast wordt en je verbonden voelt met podiumkunsten. Ervaring in de podiumkunsten is een voordeel, maar niet vereist.


Wat hebben wij je te bieden?

We vragen niet alleen wat van je, maar we hebben ook écht iets te bieden. Een veelzijdige functie waarin je komt te werken in een organisatie waar veel aandacht is voor ontwikkeling, maar waar we ook streven naar samenwerken met oog voor elkaar.

We zoeken iemand die deze rol voor 32 of 36 uur per week succesvol kan invullen. In eerste instantie bieden wij een arbeidscontract voor 12 maanden, met de intentie tot verlenging. Het bruto marktconform salaris is volgens de CAO Nederlands Podia schaal VII; dat wil zeggen minimaal 3.125 euro en maximaal 4.406 euro.


We willen een goede werkgever zijn en daarom mag je ook vertrouwen op:

 • Eindejaarsuitkering van 1,65%
 • Opname in het ABP pensioenfonds, premie percentage 30%
 • Reiskosten woon-werk vanaf 10 km tot 50 km enkele reis op basis van (bij voorkeur) openbaar vervoer 2e klas, of 0,21 euro per km
 • 25 vakantiedagen en maximaal 7 nationale feestdagen voor zover deze op een arbeidsdag vallen, op basis van fulltime dienstverband; atv dagen collectief vastgesteld, rekening houdend met ‘diverse’ feestdagen;
 • Aandacht voor jouw (persoonlijke) ontwikkeling en opleidingsmogelijkheden;
 • Flexibele werkweek, waarbij thuiswerken -in overleg- mogelijk is;
 • Een veilige omgeving en informele werksfeer;
 • De mogelijkheid om zelf de geweldige voorstellingen en concerten in onze programmering te ervaren (met een plus one).

Het bieden van een diverse en inclusieve organisatie staat bij ons hoog op de agenda. Daarom nodigen wij iedereen die zich in deze vacature herkent nadrukkelijk uit om te reageren. Zo maken we ons personeelsbestand een juiste afspiegeling van de diverse Nederlandse maatschappij. De deuren van Leidse Schouwburg - Stadsgehoorzaal staan voor iedereen open.

Solliciteren?

Ben je enthousiast over deze vacature en herken je jezelf in wie wij zoeken? Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren. De headhunters en recruiters van DDJ& begeleiden deze procedure en zijn ook verantwoordelijk voor de eerste screening. Wij streven met hen naar een zo eerlijk mogelijke beoordeling en gelijke kansen voor iedereen. Dat is ook de reden dat we kandidaten geen motivatiebrief vragen te schrijven, maar in plaats daarvan enkele praktijkvragen voorleggen.


Klik op de sollicitatiebutton, upload je CV en je antwoorden op de vragen vóór dinsdag 2 januari 2024. We zijn benieuwd naar je ideeën en aanpak. Mocht je worden uitgenodigd voor een kennismaking met de sollicitatiecommissie, noteer dan alvast deze momenten voor de twee interviewrondes: dinsdag 16 en dinsdag 23 januari 2024. We hopen uiterlijk 1 april onze nieuwe collega te mogen begroeten.Details

Leiden
€ 2.900 - € 4.110 per maand
staf

of